In data de 30/10/2014, noi, clasa a-IV-a A, de la Liceul Teoretic George Moroianu, ne-am imbarcat intr-un autocar pentru a vizita urmatoarele muzee, despre care doamna invatatoare ne-a povestit ca sunt foarte interesante: Salina–“Slanic Prahova”, Muzeul Cinegetic Posada si Casa Memoriala a lui Nicolae Grigorescu.

Din autocar, am putut observa peisajul mirific al padurii. Pe langa copacii falnici,se intindea  un covor multicolor de frunze. Pe campiile intinse s-au mai putut observa cateva turme de oi care pasteau linistite ultimele firicele de iarba verde. Am mai vazut din autocar crucea dedicate eroilor din Primul Razboi Mondial de pe Varful Caraiman din Muntii Bucegi.

Primul obiectiv vizitat a fost Salina “Slanic Prahova”. Acolo toti am fost impresionati de galeriile incantatoare,de peretii saline unde se puteau observa straturile de sare care s-au depus de-a lungul anilor.

Acolo am facut o calatorie in trecut deoarece am vazut chipurile lui Decebal, Traian si Mihai Eminescu, sculptate in sare.In salina a fost frumos deoarece am putut afla multe despre istoria pamantului.

Cel de-al doilea muzeu a fost Casa Memoriala a lui Nicolae Grigorescu, unul din cei mai cunoscuti pictori ai Romaniei. Acolo,ghidul ne-a prezentat cateva picturi ale artistului. Preferata mea a fost o vaza cu flori, mi-am cumparat si o vedere. Aici a fost frumos deoarece am aflat cum si-a petrecut viata unul din marii artisti ai Romaniei.

Ultima oprire a fost la Muzeul Cinegetic Posada. Acolo am vazut la intrare un urs mare impaiat ce parea adevarat. Mai departe, peretele era impodobit de un cap impaiat de zimbru,care din pacate se mai poate intalni doar in rezervatiile naturale.Cel mai  mult la acest muzeu m-au impresionat coarnele cerbului carpatin. In ultima parte a vizitei am vazut cate un colt al naturii din fiecare anotimp. Acest muzeu mi-a placut cel mai mult deoarece am putut observa cateva animale pe care nu le-as mai putea vedea in alt loc.

Dupa parerea mea, aceasta excursie a fost cea mai frumoasa facuta impreuna cu clasa si sper sa mai putem face asemenea excursii.

                                                                                               Eleva Lapovita Miruna, clasa a IV-a A