Informare asupra cazului TBC de la Liceul Teoretic George Moroianu

Informaţiile oficiale în  cazul  profesoarei  de la Liceului Teoretic “George Moroianu” bolnavă de TBC provin de la urmatoarele surse abilitate: Dr. Târziu (TB Săcele), Dr. Laţcu şi Dr. Barbu (Clinica TB Braşov) şi prof. Ionuţ Tanase (director Liceul Teoretic “George Moroianu”din Săcele).

Din data de 22 decembrie 2016, profesoara nu mai fost la şcoală datorită vacanţei de iarnă.

Din datele furnizate ulterior (mai precis in data de 19 ianuarie a.c.) de spitalul din Floresti, Prahova, profesoara este diagnosticată cu TBC la spitalul din Floreşti, jud. Prahova în data de 28 decembrie 2016.

Pe 3 ianuarie 2017, la orele 20.01, pe adresa de email a Liceului Teoretic “George Moroianu” din Săcele soseşte certificatul de concediu medical al profesoarei. La diagnostic este trecut un cod numeric: 12.

Profesoara este internată începănd cu 29 decembrie 2016 în judeţul Prahova, urmând a se trata pentru boala depistată, perioada de convalescenţă putând ajunge şi până la 6 luni.

În urma informării primite de la Clinica TB din Săcele în data de 9 ianuarie a.c., am primit confirmarea diagnosticului, constituindu-se un comitet de gestionare a situaţiei.

Liceul Teoretic “George Moroianu” ia măsurile ce se impun în ceea ce priveşte contactii de TBC şi în ceea ce priveşte dezinfecţia spaţiilor de clasă, suprafeţe, pavimete şi aeromicroflora. Dezinfecţia s-a efectuat cu substanţe biocide avizate de MS pentru suprafeţe, pavimente şi mobilier şi cu lampa ultraviolete pentru aeromicroflora conform indicaţiilor Dispensarului TBC. Toate aceste măsuri au aviz pozitiv de la DSP Braşov, care au confirmat respectarea întocmai a procedurilor.

Decizia de înştiinţare a părinţilor a fost luată pe data de 9 ianuarie, după ce problema medicală a fost confirmată. Luând în considerare zilele de 10 şi 11 ianuarie ca fiind libere (cursuri suspendate), joi, 12 ianuarie, părinţii au primit bilete de înştiinţare. Conform procedurilor, sunt înştiinţaţi părinţii elevilor şi adulţii cu care profesoara a intrat în contact direct.

Copiii care au avut contact cu profesoara bolnavă, cadrele didactice şi cele auxiliare, precum şi personalul nedidactic au fost programaţi pentru investigaţii medicale la Clinica TB Braşov. Până astăzi (19 ianuarie) situaţia se prezintă în felul următor: La adulţi – zero depistări pozitive. La elevi există 65 de depistaţi pozitiv în urma testului IDR. Acest raspuns nu este folosit pentru diagnosticare, ci poate sa indice şi daca persoana respectivă a fost expusă la boală in trecut sau daca a primit vaccinul BCG impotriva TBC.

Luni, 23 ianuarie, toate persoanele vor primi rezultatele testului IDR şi se vor stabili investigaţii suplimentare dacă este cazul.  Toate persoanele depistate pozitiv vor trece prin investigaţii medicale suplimentare: investigaţii raze, examene de sânge şi recoltări suc gastric. Aceste analize medicale vor determina în final dacă există persoane îmbolnăvite cu TBC sau nu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply