Saptamana ALTFEL Clasa I-A

Ziua întâi și a cincea: Vizite la Disz-Tipo și la fabrica Rouleau Guichard din Săcele

Săptămâna aceasta a fost benefică pentru noi deoarece am vizitat două fabrici unde lucrează părinți și rude . Aici am luat contact cu meserii ca: tipograf, confecționer, magazioner, vopsitor, inginer, contabil.
Când va veni timpul să ne gândim la meseriile pe care le vom alege, suntem siguri că și acestea ne vor veni în minte. Meseria este brățară de aur!

Ziua a doua: Excursie la Cetatea Făgăraș-Herghelia ( Sâmbăta de Jos)-Mănăstirea Brâncoveanu

Profitând de o zi călduroasă, ne-am înarmat cu voie bună și curiozitate și ne-am deplasat la Făgăraș să ne cunoaștem trecutul istoric. Aici am aflat lucruri interesante despre istoria cetății și ne-am familiarizat cu meseria de muzeograf.
Caii lipițani au fost atracția principală de la herghelia de la Sâmbăta de Jos. Aici am fost dezamăgiți că nu am putut încăleca măcar un mânz.. Poate data viitoare!
O altă locație impresionantă a fost Sâmbăta de Sus – unde am admirat maiestuoasa Mănăstire Brâncoveanu și unde ne-am rugat pentru sănătatea tuturor.

Ziua a treia: Picnic în Poiana Angelescu

Însoțiți de câțiva părinți și de d-na prof. Mihai Victoria, profitând de vremea bună, elevii clasei I-A s-au deplasat în Poiana Angelescu unde au învățat cum se pregătește o masă copioasă la iarbă verde. După câteva jocuri cu mingea, pofta de mâncare a determinat micuții să se întreacă la degustarea bunătăților.

Ziua a patra: Expozitia cu jucării de la Casa Mureșenilor- Muzeul de istorie din Piața Sfatului-Anticariat

O altă zi plină de surprize……ploaie rece ….dar obiectivele deosebite în care a m intrat ne-au făcut să uităm de vremea capricioasă.
Expoziția jucăriilor de la Casa Mureșenilor a declanșat bucurie tuturor copiilor care își doreau ca măcar una să o poată lua acasă . Părinții si d-na profesoară Mihai Victoria au depănat amintiri și au devenit nostalgici la vederea jucăriilor de care s-au bucurat când erau ca noi.
La Anticariat am răsfoit curioși cărțile care ne ademeneau din rafturile frumos aranjate. Bineînțeles ca nu am plecat cu mâinile goale: am cumpărta câte o carte dar și câte o jucărie de pluș .
Un muzeograf inimos ne-a povestit lucruri interesante despre Brașov, despre trecutul său istoric. Ne-au plăcut expozițiile și ne-am amuzat întrebările inocente pe care colegii le adresau domnului.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply