Şcoala noastră satisface nevoia de educare si de instruire a oricărui elev şi acordă posibilitatea de a acumula informaţii şi de a le transpune în practică. Prin dezvoltarea şi motivarea tinerilor, noi întelegem o responsabilizare corectă şi o transpunere în situaţii reale, din viaţa cotidiană. Crezul nostru este că nu formăm doar elevi ce pot susţine şi promova examene în mod onorabil, ci şi adevarate individualităţi ce işi gasesc locul în societate. Astfel considerăm că îndeplinim atăt funcţie executivă, cât şi pe cea de integrare a individului în comunitate.
Exigenţa în concepţia unui moroian nu trebuie să provină de la professor, ci din propriile ţeluri şi scopuri în viaţă, pentru că numai aşa se pot obţine reuşite

Parcursul unui moroian:

Astfel se realizează scopul sintetic exprimat prin emblema şi istoria liceului nostru, finalitatea fiind un element dezirabil:

Şcoala noastră îşi propune prin relationare cu clienţii săi pregătirea armonioasă civică, fizică, interetnică, culturală şi interculturală a elevilor , membri ai comunităţii, capabili de a promova valorile general-umane şi de a se exprima liber, răspunzând astfel cerinţelor viitoare ale comunităţii.