CERC DE QUILLING

COORDONATOR: prof. Dragomir Adriana Vali

Despre Quilling:

Arta de a rula hartia (sau quilling) este profund înrădăcinată în istoria lumii, şi se consideră că îşi are originile în China, după descoperirea procesului de fabricare a hârtiei. Membrii comunităţilor spirituale au fost primii inventatori şi a utilizatori ai quilling-ului.

 

Meşteşugul a devenit din ce în ce mai popular şi pot fi găsite numeroase lucrări în galeriile de artă din toata lumea, ” QUILLING-ul“ fiind o artă care este practicată atât de tineri cât şi de bătrâni.

Instrumentele necesare pentru acest meştesug, în România, se găsesc în magazinele de hobby, seturi de quilling, care conţin fâşiile de hârtie, acul special, liniarul cu cele 7 cerculeţe de dimensiuni diferite care ajută la realizarea mai multor modele de o singură mărime.

 

Despre cerc:

Clubul de dezvoltare a creativităíi prin quilling a luat naștere în anul școlar 2010-2011, din dorința de a-i învăța pe elevi cum să își încarce timpul într-un mod creativ și relaxant. Am observat la elevii clasei mele că au o pasiune în a confecționa diverse obiecte. Astfel i-am invitat să realizăm împreună acest cerc școlar. În prezent copiii care participă la acest cerc și  de care sunt foarte mândră, s-au perfecționat în domeniu reușind să confecționeze singuri tablouri, podoabe, mărțișoare, felicitări, etc.

 

Scopuri:

a)      Familiarizarea şi utilizarea unor tehnnici de lucru cu hârtia;

b)      Confecţionarea şi evaluarea unor produse din hârtie ;

c)      Dezvoltarea capacităţii de cooperare în scopul realizării unui produs;

d)     Dezvoltarea simţului practice;

 

Fotografii:

 

a)      Mărțișoare de 1 Martie

b)      8 Martie ziua mamei

c)      Lucrări ale copiilor: