Autor: prof. Elena Bucurenciu

Vă aducem la cunoștință cu deosebită bucurie că școala noastră, în urma depunerii formularului de aplicație, a obținut

Acreditarea numărul 2022-1-RO01-KA120-SCH-000109545

pentru mobilități Erasmus+ în domeniul Educație Școlară.

Perioada de valabilitate a prezentei Acreditări: 01.02.2023–31.12.2027.

Pentru primul an de implementare a acreditării Programului ERASMUS+ Acțiunea Cheie 1 – Educația Școlară (SCH) Contract numărul – 2023-1-RO01-KA121-SCH-000133167, durata proiectului este de 15 luni.

Perioada de derulare a proiectului: 01.06.2023 – 31.08.2024.

Autoritatea finanțatoare: Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP)

Cuantumul maxim al grantului acordat: 30,544.00 euro.

Astfel suna anunțul pe care noi, cele care am colaborat la completarea formularului de aplicație, îl făceam în februarie anul trecut, după ce, cu o vară înainte, începuserăm pregătirile în vederea demarării procesului de aplicație. Aveau să urmeze cursuri de pregătire, repetate sesiuni online cu experți în aplicații Erasmus+, documentare asiduă în domeniu, pentru ca rezultatul mult așteptat să nu întârzie, încă o dovadă a  faptului că dacă îți dorești ceva cu adevărat, dar cu adevărat, atunci nimic nu se poate pune în calea obținerii acelui lucru. Aceasta a fost atitudinea cu care am pornit pe lungul și sinuosul drum către mult râvnita acreditare Erasmus+ eu, Elena Bucurenciu, împreună cu Cezarina Bâlbâe – ambele având deja experiență din postura de participante la mobilități europene de formare profesională,  și sprijinite pas cu pas de Tatiana Benga, colega noastră cu o vastă experiență în întocmirea de aplicații pentru proiecte europene de succes și participantă la multiple mobilități de formare profesională de-a lungul anilor, fără de care acest demers ar fi rămas la stadiul de experiment.

Așadar, experiența anterioară bogată, curiozitatea, nevoia de noi provocări, dar mai ales dorința de a aduce un suflu european în școala noastră au fost motoarele care au pus în mișcare acest mare vehicul care se numește Erasmus+. Acesta va purta, timp de 5 ani, un mare număr de elevi și cadre didactice pe multiple meridiane europene cu scopul de a descoperi, a aduce și a integra în instituția noastră, și mai apoi în comunitate, acele valori europene pe care le dorim a fi și ale noastre. Aceasta pentru că tot dorim noi o țară ca afară…

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ (Acțiunea KA1 – Proiecte de mobilitate în domeniul Educație Școlară), Erasmus+ este programul de finanțare al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Erasmus+ la Liceul Teoretic George Moroianu are ca obiectiv general: transformarea școlii noastre într-o „școală verde pentru un viitor sustenabil” și, în subsidiar, următoarele obiective specifice:

O 1 : Dezvoltarea unui comportament ecologic responsabil la nivel instituțional și individual

O 2 : Dezvoltare curriculară pentru dezvoltare durabilă

O 3 : Digitalizarea practicilor și a procedurilor la nivelul școlii

O 4 : Îmbunătățirea managementului școlii în sensul dezvoltării durabile

O 5 : Dezvoltarea de parteneriate/colaborări cu actori relevanți din comunitate pentru protecția mediului și dezvoltare sustenabilă

O 6 : Deschiderea școlii spre internaționalizare

Impementarea proiectului presupune, pentru în anul I: mobilități de grup pentru 10 elevi și 2 profesori însoțitori și mobilități pentru cursuri de perfecționare pentru 9 cadre didactice.

Gaudeamus igitur!