Proiectul Muzeului de Etnografie Brasov: ,Albumul de familie in comunitățile multietnice din zona Săcele” și-a propus să reprezinte specificitatea culturii locale prin imagine, adică prin recuperarea de fotografii-document din colecțiile personale ale săcelenilor.

În acest sens, începând cu aceasta primăvară s-a desfășurat un concurs în cadrul scolilor (Scoala 1, Scoala 4, Scoala 5, Liceul Teoretic George Moroianu, Liceiul Teoretic Zajzoni Rab Istvan), a cărui festivitate de premiere se va desfășura odată cu vernisajul expozitiei de la Muzeul Etnografie Săcele.

Prin acest proiect s-a avut in vedere implicarea activa a muzeului in viata sacelenilor pentru a-si apropia prin intermediul fotografiei de familie valorile comunitare si identitățile proprii.

Dialogul intre generatii a creat o legătură intre valorile trecutului si atitudinea lor fata de spatiul cultural in care ei traiesc.

O fotografie incărcată de istorie devine o marturie a vietii de familie si a vietii comunitare, rostul proiectului fiind acela de a consolida identitatea zonală.

Castigatorii sunt:
  • Iordache Alina – premiul I – clasa a VII-a A
  • Ciuptureanu Simona – premiul II – clasa a VII-a A
  • Fejér Edina – premiul III – clasa a VI-a C