În data de 25 aprilie 2015, grupul de copii „Prietenii Cântăreţi” condus de prof. Gabriela Ivan de la Liceul Teoretic „George Moroianu” Săcele a participat la Festivalul Interetnic Şcolar „Comoara Etno”, organizat de Inspectoratul Şcolar Braşov şi Şcoala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov în colaborare cu Centrul Cultural „Reduta” Braşov, Primăria Municipiului Braşov, Muzeul de Etnografie Braşov şi Centrul Comercial Eliana Mall. „Comoara Etno” este un spectacol-concurs de cântece şi dansuri tradiţionale româneşti, maghiare, săseşti, ţigăneşti, greceşti, aflat în acest an la ediţia a VII-a.
Concursul a fost unul de înaltă ţinută, participanţii din tot judeţul prezentându-se cu repertorii şi execuţii de calitate. Principalul competitor pentru reprezentanţii noştri a fost grupul “Corona Melos” de la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” Braşov, grup cu care s-au “duelat” şi toamna trecută în cadrul concursului “Pagini Muzicale Româneşti”, organizat chiar la liceul de muzică din Braşov. La fel ca şi atunci, “Prietenii Cântăreţi” au avut şi la “Comoara Etno” un repertoriu bine ales şi frumos prezentat în cadrul concursului – Din dragoste (de patrie şi omul drag) – fiind răsplătiţi cu un binemeritat Premiu I, la fel ca şi la concursul din noiembrie.
Importanţa evenimentului este dată nu doar de felul în care este pus în lumină caracterul multicultural al zonei Braşovului, ci şi de felul în care acesta creează un mediu propice pentru transmiterea elementelor de identitate culturală în rândul elevilor. Proiectul se adresează celor din tânăra generaţie şi evidenţiază tradiţii şi obiceiuri specifice comunităţilor din judeţul Braşov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionaţi de etnografie şi folclor.
Comenteaza