În contextul “anului omagial (2016) al educației religioase a tineretului ortodox și anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul  și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română”, la nivelul acesteia s-a organizat un concurs național de creație „Biserica și școala din sufletul meu” conceput pe trei secțiuni distincte: literară, artistică și multimedia.

Elevii  Liceului Teoretic  „George Moroianu” s-au implicat în acest proiect atât la nivel gimnazial, fiind coordonați de D-na profesor Raluca Șerban cât și la nivel liceal, fiind coordonați de D-na profesor  Ioana Teulea. Elevii au lucrat cu interes la toate secțiunile realizând două portofolii complexe, intitulate „Icoana, parte  a  sufletului  meu”  la gimnaziu și „Scrisoare către Dumnezeu”  la liceu. Pentru munca lor au fost răsplătiți cu diplome, bani și dulciuri la premierea, la etapa pe Protopopiat, de către Pr. Protopop Dr. Șerban Sorin.  Elevii de gimnaziu au obținut locul 2 pentru proiect iar eleva Mircioiu Iustina – locul 1 la secțiunea artistică și eleva Paraschiv Teodora – locul 1 la secțiunea multimedia. Liceenii au primit mențiune pentru proiectul elaborat, eleva Buta Andreea-locul 1 la secțiunea artistică, iar eleva Marton Alexandra-locul 1 la secțiunea literară.

Vineri la sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” , la Mânăstirea Sămbăta de Sus elevii de gimnaziu, clasificați la etapa  următoare, au fost premiați de Dr. Laurențiu Streza Arhiepiscopul  Sibiului și Mitropolitul Ardealului, obținând  locul 2 la etapa pe mitropolie. Copiii au fost apreciați, răsplatiți și premiați de către Părintele Mitropolit.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă de bucurie, copiii manifestându-și dorința de a continua participarea și la alte proiecte.

Prof. coordonator proiect

Șerban Raluca Petruța