Prof. Cîrstea Adriana

Prof. Codrea Mihaela-Carmen

Școala noastră a devenit centru de formare și examinare ECDL în anul 2012. De atunci, datorită unui management eficient al resurselor financiare și umane la nivelul instituției, se derulează anual formarea și examinarea unui anumit număr de elevi și cadre didactice din instituația noastră (și nu numai) pentru obținerea permisului european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence). Acesta este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale și este recunoscut la nivel international în 150 de țări.

Pentru elevi, obținerea certificării ECDL înseamnă oportunități mai multe și mai bune, atât pentru universitate, cât și pentru obținerea unui job bine plătit.

Pentru cadrele didactice, obținerea certificării reprezintă perfecționare profesională, precum și formare în utilizarea tehnologiilor modern în procesul predării la clasă. Prin demararea proiectului ECDL, școala noastră asigură gratuitatea formării pentru profesorii titulari de aici.

În anul școlar 2014 – 2015, din rândul elevilor s-au înscris 42 de elevi, din care 26 sunt în curs de finalizare a certificării, iar restul au primit permis ECDL. Din rândul profesorilor, s-au înscris 25 de profesori, toți fiind în curs de finalizare a certificării.