„O floare neînsemnată şi nevolnică pare foarte viguroasă pentru cineva care s-a autoeducat în spiritul studiului naturii. Floarea aceea este un dascăl care îl învaţă pe cel dornic să privească , să mediteze şi să studieze , legea existenţei şi vieţii ei”    ( Hacob  Cecizian)

Într-o zi de sâmbătă, elevii Liceului Teoretic George Moroianu  s-au implicat într-un proiect organizat de d-na profesoară Sîrbu Marcela, cu scopul de a participa la salubrizarea zonei Piatra Craiului din Braşov.

La acţiune au participat toţi elevii liceului nostru. Plini de entuziasm, elevii s-au înarmat cu mănuşi şi cu saci de plastic şi au pornit spre aventură. Încărcaţi  cu bunăvoinţă şi multă energie, elevii, pe lângă faptul că au adunat deşeuri , s-au şi distrat înfruntănd mici obstacole – provocări.

Voluntarii noştri au avut parte şi de o vreme călduroasă care le-a avantajat munca. Ei au avut ocazia de a vizita zona  7 Scări şi de a se aventura pe stâncile abrupt din apropiere.

La sfârşitul acţiunii, toţi participanţii au primit mici recompense, acestea constând în dulciuri şi mulţumiri.

Totul a fost conform aşteptărilor, elevii distrându-se şi promiţând să participe şi la viitoarele acţiuni de genul acesta. Amintirile din această activitate au rămas nu numai în mintea şi sufletul elevilor, ci şi într-un articol din revista şcolii.

Dorim ca prin această acţiune să sensibilizăm câţi mai mulţi oameni  pentru a proteja frumuseţile naturii, pentru a trăi într-un mediu curat, fără poluare şi fără gunoaiele lăsate de oamenii indiferenţi.

Huszar Andrea , cl. a XI- a A