În data de 25 noiembrie, corul de copii „Prietenii Cântăreți”, condus de prof. Gabriela Ivan,cunoscut si sub denumirea de „Singing Friends choir”, de la Liceul Teoretic „George Moroianu” Sacele, a participat la concursul de interpretare „Pagini muzicale românești”, ediția a 5-a, 25-28 noiembrie, organizat de Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în cadrul proiectului „Armoniile Brașovului 2014 – Armonii românești”, proiect realizat sub patronajul Primăriei Municipiului Brașov și finanțat de Consiliul Local Brașov. La secțiunea VI, Ansambluri de muzică vocală, au participat coruri de școli gimnaziale, licee și colegii din județul Brașov.

http://youtu.be/ywJj7pz5yV8

Deoarece concursul se desfășoară în preajma Zilei Naționale a României, o cerință obligatorie a concursului a fost prezentarea unei piese patriotice. Corul „Prietenii Cântăreți” a avut în repertoriul de concurs două piese: „Cântă cucu-n Bucovina” (piesa patriotică obligatorie) și „Sus, boieri, nu mai dormiți!” (colind românesc la două voci).

Juriul a fost constituit din:

  • Președinte: lector univ. dr. Liliana Dumitrache, solistă a Operei Române
  • Membrii (secțiunea VI – ansambluri de muzică vocală)
  • Lector univ. dr. Ioan Oarcea
  • Andrada Mureșan
  • Liliana Șerbănuț

În urma jurizării, corul de copii „Prietenii Cântăreți” a obținut Premiul I. Acest binemeritat premiu permite corului participarea la Gala Laureaților ce va avea loc vineri, 28 noiembrie, ora 1700, la Sala Patria din Brașov.