In  data de 30 octombrie 2014, clasa a IV-a A condusa de doamna profesoara Mihai Victoria a organizat o excursie pe Valea Prahovei avand ca obiectiv principal vizitarea Salinei de la Slanic Prahova. Fata de celelalte excursii la care am participat, aceasta a fost mai interesanta, deoarece am mers  cu autocarul si cu dna.profesoara de religie Raluca Serban.

 Am plecat din fata scolii,insotiti si de cativa parinti si chiar bunici. Traseul a pornit pe Cheia unde, peisajul a fost mirific, incantandu-ne vaile cu frunzele multicolore ale padurilor.

Am vizitat  mina de sare Slanic Prahova, mergand cu un microbuz prin galeriile de exploatare.Tunelul era destul de jos, de ingust ,dar luminat, In curbe, aveam impresia ca vom zgaria  peretii de sare. Am ramas impresionata de  aspectul  peretilor, de inaltimea lor,  de sculpturile  lui Traian si Decebal, a lui Mihai Eminescu , de podetul de peste lac. Ne-am si speriat cu totii cateva minute, de miscarea usilor provocata de o  detonare controlata  in galeria  unde se exploateaza in continuare minereu de sare.

De la Slanic, am  mers la Campina , dar am trecut  si prin sate cam izolate prin munti, unde toti localnicii se mirau la vederea autocarului nostru. Aici am vizitat Casa Memoriala a marelui  pictor roman Nicolae Grigorescu. Am vazut sevaletul, biblioteca si  patul sau, dar si cateva tablouri pictate de acesta . Ghida ne-a explicat ca predomina carul cu boi in tablourile sale, aratandu-ni-l si pe GHIOCEL, boul indragit de pictor. Atat a iubit acest car cu boi, incat  a dorit sa fie inmormintat tot cu ajutorul carului cu boi.

La iesire, la suveniruri, a fost coada mare,  fiecare cumparind cate ceva ca amintire de la acest muzeu.

Am mers apoi la Posada unde  am vizitat Muzeul Cinegetic, reamenajat de curand pe  trei etaje. Trofeele de cerbi, de mistreti,  de ursi,  si capre negre sunt impresionant  de mari .Reproducerea in diversele sali  a mediului  natural in care traiesc  la noi in tara aceste animale si pasari, este foarte reusita, avand mereu impresia ca animalele din tufisuri sau alunisuri vin spre tine, mai ales ca le auzeai strigatele specifice. Galeriile subterane ale insectelor aratau exact ca cele prezentate pe Discovery. Cu incuviintarea ghizilor, ne-am si fotografiat langa cateva animale expuse.

La intoarcerea spre casa, s-a inserat si autocarul s-a umplut de voci, de  tipete, de cantece si voie buna. Ce pacat ca  am ajuns din nou in Sacele.!

Am stabilit cu totii, ca o sa fim  sarguinciosi, sa ne strangem bani  ca sa mai putem face inca vreo doua excursii, pana ne despartim de doamna noastra profesoara.

    02.11.2014                                                                                             eleva Maria Catrinel Voicescu

Clasa a IVa A