Proiectul verii 2011

 ACTIVITATE EXTRASCOLARA

 Proiectul  “ Integrarea comunitara  a copiilor  din Municipul Sacele ” s-a realizat in colaborare cu  Liceul “ George Moroianu” , “ Asociatia Atelier Sacelean” ,  “Scoala Generala Nr. 5”  si   Organizatia “ Libra”  din Anglia.

Proiectul  “ Integrarea comunitara a copiilor  din Municipiul  Sacele“ a urmarit ca un numar de aproximativ 100 de copii din Sacele sa fie integrati in programul de educatie nonformala, de socializare  si petrecere a timpului intr-un mod placut  si creativ.

Sub indrumarea voluntarilor englezi si romani, al cadrelor didactice, copiii  au participat la activitati ludice si de creativitate, realizate cu scopul de a-si dezvolta capacitati cognitive, ei au fost implicati in activitati de joc pe echipe cu scopul de a socializa. A treia activitate le-a placut mult  tuturor copiilor fiindca s-a desfasurat in sala de sport, unde copiii au putut  sa isi dezvolte motricitatea corpului.si sa faca multa miscare. Proiectul s-a finalizat cu piesa de teatru:

Reciclarea materialelor intretine un mediu curat”, actori au fost insusi copiii participant ice frecventeaza scolile mai sus mentionate. Fiecare copil cu varsta cuprinsa intre 10 ani  si 14 ani a interpretat un rol semnificativ in piesa de teatru. Astfel, un copil a fost industrias intr-o fabrica, un altul a fost seful unei baze de cherestea, un alt copil a fost administratorul unor lacuri. Toate aceste roluri indeplinite de copiii participanti au avut ca rezultat constientizarea de catre toti copiii a faptului ca poluarea este cauzata de noi, toti. De asemenea copiii au inteles ca a pastra aerul nepoluat  este  responsabilitatea noastra, a fiecarui individ in parte care traieste si locuieste in Municipiul Sacele.

Proiectul s-a dovedit a fi unul eficient, benefic pentru copiii ce frecventeaza scolile din Municipul Sacele, o experienta  bogata  pentru toti partenerii implicati.

Acest proiect nu ar fi fost realizat fara sprijinul  acordat de catre conducerea  liceului “ George Moroianu si a cadrelor didactice partenere.